Ehdottomasti opiskelijavaihtoon!

Pauli Rikaniemi kannustaa kaikkia opiskelijavaihtoon. Kokemuksen rikkaus on paitsi uuden kulttuurin kohtaamisessa myös oman kotiyliopiston näkemisessä toisin silmin.

ehdottomasti-vaihtoon

Pauli Rikaniemi on juuri palannut Brasiliasta Oulun yliopiston viidennen vuoden arkkitehtiopiskelijoiden yhteiseltä matkalta. Tiiviit päiväohjelmat sisälsivät tutustumista tulevien arkkitehtien näkökulmasta mielekkäisiin kohteisiin.

Viime aikoina helsinkiläislähtöisen Paulin elämä on ollut muutoinkin varsin liikkuvaista: vasta pari kuukautta sitten hän palasi vaihdosta Tanskasta, jossa hän opiskeli vuoden arkkitehtuuria arvostetussa Kööpenhaminan taideakatemiassa. Lukioaikana hän oli puolestaan vuoden Jenkeissä, ennen opintojen aloittamista Lontoossa.

Eräänlainen rajoja ylittävä kokemus oli myös tulla opiskelemaan Ouluun.

– En ollut koskaan käynyt Oulussa enkä pohjoisessa Suomessa. On ollut mukava oppia tuntemaan myös kotimaata laajemmin, Pauli toteaa.

Mikä miestä sitten vetää uusiin paikkoihin?

– Mahdollisuus tavata uusia ihmisiä, nähdä erilaisia elämäntapoja. Kaikki se avartaa maailmankuvaa ja rikastuttaa omaa elämää, Pauli luettelee.

Kööpenhaminan taideakatemian ja Oulun yliopiston välillä Pauli ei näe suurta eroa itse opiskelussa.

– Olen aina arvostanut Oulun yliopistoa mutta nyt vielä entistä enemmän. Kööpenhaminan taideakatemia on todella korkealla rankattu, mutta Oulussa opetus yhtä hyvää ja meillä tehdään todella huippua duunia.

Taideakatemiassa katsantokanta erosi jonkin verran suomalaisesta käytännöstä, jossa arkkitehtuuri on perinteisesti osa teknillistieteellistä koulutusalaa.

Kilta-aktivistille suurin yllätys tuli vastaan opiskelijanelämän kuvioissa: Kööpenhaminan taideakatemiassa järjestötoiminta oli vähäistä toisin kuin Oulussa.

– Oulussa saa hyvin ajan kulumaan kiltatoiminnassa. Kööpenhaminassa opiskelijat kulkivat kaveriporukoissa. Oulussa Pauli on toiminut fuksista lähtien aktiivisesti Oulun Arkkitehtikillassa, mm. fuksivastaavana ja vuotina eli kiltatalon vuokraamisesta vastaavana yhteysihmisenä.

Nyt Paulilla on edessä jälleen uudenlaiset rajahaasteet. Tällä kertaa jalat pysyvät kotimaan kamaralla, mutta tiedossa on ensimmäinen työpaikka arkkitehtitoimistossa. Sillekin matkalle kaikkea hyvää ja tervetuloa viimeistelemään opinnot Ouluun ensi vuonna!

 

Olen aina arvostanut Oulun yliopistoa mutta nyt vielä entistä enemmän.

Kansainvälistä menoa

departing

500
vaihtaria Oulussa

360
vaihtaria Oulussa

Vaihtoon

Teekkarina voit vaivattomasti suorittaa osan opintojasi ulkomaisessa yliopistossa. Vaihto-opintokohteita on miltei jokaisessa maailman maassa.

Kansainväliset maisteriohjelmat

Alemman korkeakoulututkinnon jälkeen diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinnon voi suorittaa loppuun tietyissä kansainvälisissä maisteriohjelmissa. Samoihin ohjelmiin voivat hakea opiskelijat ympäri maailman. Ohjelmien opetuskieli on englanti. Ohjelmat tarjoavat monikulttuurisen toimintaympäristön sekä kansainvälisillä työmarkkinoilla tarvittavaa tietotaitoa ja kontaktiverkostoja.

Töihin maailmalle

Diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä missä päin maailmaa tahansa. Tälläkin hetkellä Oulun yliopistossa teknillistieteellisen alan opintoja suorittaneita työskentelee kaikissa maanosissa hyvin erilaisissa työtehtävissä.

Vaihtaritiedot vuodelta 2015