Mene pidemmälle
valitse teknistieteellinen

hattu
Teekkarilakki on ylioppilaslakkia muistuttava päähine, jota teekkarit käyttävät ensimmäisen opiskeluvuotensa vapusta lähtien. Oulussa lakki otettiin käyttöön vappuna 1960.

Solmukohdassa on Oulun yliopiston lehti kaikille, joita kiinnostaa opiskelu tekniikan parissa. Kattava kokonaisuus antaa tietoa tulevien opiskeluiden tai tulevaisuuden työuran suunnitteluun. Se käy oppaaksi abeille, opinto-ohjaajille, aineenopettajille ja muille tekniikan opiskelumahdollisuuksista lisätietoa haluaville.

Nimensä lehti on saanut Oulun yliopiston teekkareiden omasta teekkariperinteestä: oululaiset teekkarit solmivat teekkarilakkinsa tupsunaruun solmun jokaisen vietetyn TeekkariWapun jälkeen. Solmut avataan teekkarin valmistuessa diplomi-insinööriksi tai arkkitehdiksi.

Lehden nimi viittaa myös siihen, miten opiskelupaikkaansa puntaroiva on monella tapaa valitsemisen solmukohdassa: mitä nyt, mitä seuraavaksi, entä mitä tulevaisuudessa?

Kaiken päälle Oulun yliopisto on monitieteinen kansainvälinen yliopisto.

Tekniikan opiskelu on erinomainen valinta. Oulun yliopistossa teknillistieteellinen tieteenala koostuu monipuolisista opinnoista runsaine erikoisalavaihtoehtoineen. Kaiken päälle Oulun yliopisto on monitieteinen kansainvälinen yliopisto, josta saatu tutkinto on arvostettu niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Oulu on myös sopivasti suuri opiskelijakaupunki. Valinnanvaraa riittää myös vapaa-ajalla niin päivä- kuin yöelämän harrastuksiin. Lisäksi esimerkiksi asuntojen vuokrat ovat kohtuulliset ja kulkuyhteydet erinomaiset sekä kaupungin sisällä että muualle päin Suomea.

Solmukohdassa on lehti sinulle. Käännä sivua, tutustu tekniikan opiskeluun ja mene pidemmälle – hae Oulun yliopistoon!

Teknistieteellisellä tieteenalalla on valinnanvaraa

Koulutusohjelmat
Aloituspaikat
Arkkitehtuuri
Kaivos- ja rikastustekniikka
40
30
Konetekniikka 105
Prosessitekniikka 75
Sähkötekniikka 55
Tietotekniikka 55
Tuotantotalous 35
Ympäristötekniikka 45